DAG 82-87: REHAB & NYA PLANER

Att komma hem i tisdags och bara få lägga mig ner och vila var som en dröm för mitt onda bäcken. På torsdagen hade jag lyckats få en tid hos naprapaten som tryckte och masserade på en massa jobbiga knutor i både rygg, bäcken och lår. Inte så värst skönt, men välbehövligt. Att gå till naprapaten är relativt dyrt eftersom de inte tillhör landstinget, så nu på torsdag ska både jag och Jonathan istället testa en Kiropraktor som tillhör landstinget. Håller tummarna att han ska vara lika bra som naprapat Catarina Lindh på Forma.

Det tog inte lång tid från att vi kommit hem tills Jonathan kände sig rastlös. Instängda i en lägenhet i stan var ju inte riktigt planen. Vi har tidigare diskutat att börja med yoga och nu hittade Jonathan ett yogaställe i närheten som höll träningar för nybörjare och som tillhandahöll hjälpmedel för personer med fysiska begränsningar. Perfekt tänkte vi som både känner oss rätt stela och aldrig varit några viga yogisar.

Viyoga hade de ett nybörjarkort för 600 kr för en månad så det köpte vi båda två. På Viyoga utövas en yogaform som kallas Iyengar Yoga, som utvecklats av BKS Iyengar (1918-2014), som är en form av Hatha Yoga.

Jag hade för ont de första dagarna vi var hemma så Jonathan fick yoga på ensam. Men ikväll ska jag iväg på mitt andra pass. Ska bli skönt!

Tanken är att yoga på här hemma i ca 2 veckor till, sedan har vi hyrt en bil för att ta oss till Gäddede, Hemavan, Kvikkjokk och Björkliden för att hämta upp våra utskickade depålådor. Depålådan i Åre kommer vi att hämta någon månad senare då vi hyrt en liten stuga i Duved under 3 veckor för att åtminstone få lite fjällkänsla. Förhoppningsvis kommer min kropp att må lite bättre framöver så att vi kan göra några dagsturer, och jag vet att Jonathan ser fram emot att springa lite bland fjällen även om hans ben fortfarande är rätt klena sedan långpaddlingen.

Vi har lite fler planer framöver men de spar vi på till nästa vecka... :-)

Veckans bästa: Att äta indisk mat på en gräsmatta på Långholmen i den härliga svenska sommarvärmen.


/Sara