DAG 419-426: MIDSOMMAR

Plats: Ingarö
Väder: Sol, moln och några droppar regn
 
Stack iväg ut till Ingarö och mina farföräldrars landställe för att fira midsommar men stora tjocka släkten. Det var första gången som Otto skulle få träffa så många människor samtidigt så vi var lite fundersamma på hur det skulle gå. Vi åkte ut på torsdagen för att vi tänkte att han först skulle få vänja sig vid den nya miljön innan alla människor skulle komma på fredagen. Men riktigt så blev det inte.
 
För på torsdagskvällen kom ungefär hälften av midsommarfirarna ut vilket motsvarade ca 10 personer. så inklusive mig, Jonathan, farmor och farfar blev vi 14 stycken första kvällen. Otto var uppvarvad till tusen och kunde inte slappna av för fem öre. Hur skulle han kunna göra det när det fanns så mycket nya ljud och många roliga människor att hälsa på?
 
Vi förstod ju att folk skulle vilja hälsa och leka med Otto, han är ju en supersöt och glad valp, men att det skulle vara så svårt för andra att förstå att han ibland behöver vara ifred hade vi inte räknat med. Den första dagen och natten blev således jobbig för oss alla tre. När sedan fredagen kom och Otto var trött efter att ha vilat alldeles för lite dagen innan gick saker och ting lite bättre. Nu kunde han till och med sova i soffan när det satt 10 personer och babblade runtomkring honom.
 
Husse vann såpbubblor när vi lekte midsommarlekar. 
 
Nästa helg ska vi iväg på tältsemester så vi övningstältade med Otto under midsommarhelgen.
 
I veckan har vi haft fullt upp men att ordna inför bilsemestern som kommer gå genom Norge och upp mot Nikkaluokta/Abisko där Jonathan ska springa Swedish Alpine Ultra om två veckor. Exakt färdväg är inte satt än men det löser sig nog längs vägen.
 
I veckan har Otto fått en bästa hundkompis. I grannhuset bor en 1-årig Shiba som heter Sansa. Det klickade direkt och nu leker de nästan varje dag ute på gräsmattan.
 
Lek med Sansa.
 
Periodens bästa: Att Otto nu lärt sig att slappna av i en stimmig miljö och att han fått sig en bästa hundkompis.
 
/Sara
 
I veckan har Otto fått sin nya hundbur som han ska ha i bilen. Den ville han testa på en gång!
 
Första åkturen gick okej. Lite gnäll i början över att behöva sitta ensam i bagageutrymmet men sen somnade han efter ett tag.