DAG 208: NIO GLAS VIN, TACK!

Sträcka: Hong Kong - Helsingfors - Stockholm
Distans: Ett antal hundra mil

Planet lyfte från Hong Kong kl 00.45 lokal tid (7 timmar före Sverige). Det blev som tidigare flyg även här en gourmetmåltid som serverades vid kl 02. Vår baltiske medpassagerare drack 7 glass vitt vin till middagen. Eller drack och drack han snarare svepte dem inom loppet av en kvart. Sen försökte vi få lite sömn innan frukosten skulle serveras sex timmar senare. Vår baltiske granne ville inte ha juice till frukosten utan bad istället om två glas rött som slank ner rätt kvickt.

 

Jonathan härmar vår törstige bordsgranne (fast med två glas blåbärsjuice).

Vid kl 04.40 svensk tid (kl 11.40 Bali tid) landade vi i Helsingfors. Här köpte vi två dyra bananer och en ännu dyrare påse jordnötter och väntade på flyget till Stockholm som skulle avgå vid kl 07.00 svensk tid. Planet var i tid och vi landade vid kl 08.00 på Arlanda. Det gick snabbt att få vårt bagage och snart satt vi på flygbussen hemåt. Skönt när allt går smidigt.

Exakt 30 timmar från det att vi satte oss i taxin som tog oss till Balis flygplats satte vi nu nyckeln i låset på ytterdörren hemma i Sverige. Det känns både i kroppen och knoppen att det varit en lång resa.

Vi firade hemkomsten med knäckebrödsmacka och sedan ett skönt bad i badkaret. På eftermiddagen tog vi oss iväg på bio för att hålla oss igång. Filmvalet blev "Morran och Tobias - Som en skänka från ovan" som visade sig vara riktigt dålig till skillnad från deras tidigare kortfilmer. Trist.

När vi kom hem igen var jag riktigt trött. Våra kroppar ligger fortfarande sju timmar före svensk tid så det är svårt att hålla sig vaken. Jonathan lagade lite middag och sen kröp jag till kojs vid kl 19 och somnade direkt. Jonathan försökte hålla ut men vid kl 20.30 tog sömnen överhanden även för honom.

Dagens bästa: Att andas frisk kall luft.

/Sara

 

Väntar på första flyget som ska ta oss från Bali till Hong Kong. Vakten i bakgrunden, som hade till uppgift att se till att folk bara gick ut och inte in genom dörren bredvid honom, verkade ha ett måttligt kul jobb.

 

Hong Kongs flygplats hade inte särskilt mycket kul att bjuda på...

 

...förutom en hel del torkat kött...

 

...och böter för rökning.

 

Vid soluppgången kunde vi äntligen skåda Stockholms skärgård.