VEGETARISK FJÄLLMENY

Frukost för två personer
 
 
Vi har valt att endast ha en sorts frukost med oss och tanken är att vi på våra vilodagar kommer att äta frukost på den fjällstation där vi befinner oss. Tillagningen av frukosten "Grötblandning" är både enkel och snabb. Det enda vi gör är att vi häller upp blandningen i varsin kåsa (0,6 liter) och häller över kokande vatten efter önskad konsistens. Rör om och låt stå några minuter. Medan vi äter gröten brukar vi koka upp vatten till te som vi sedan dricker ur samma kåsa som vi tidigare åt gröt i. Vips så blev kåsan "diskad"!
 

 
Efter frukostteet kokar vi upp ännu en laddning med vatten för att förbereda tillagningen av vår lunch. Vi använder oss av varsin lunchtermos på 473 ml/ 16 oz av märket Klean Kanteen. Oftast har vi redan på kvällen innan förberett termosarna med lunchens ingredienser. Sedan är det bara att hälla på det kokande vattnet, stänga locket och skaka om. Termoslunchen får sedan ligga och skumpa/tillagas i ryggsäcken tills den några timmar senare kan avnjutas i en lagom temperatur. Den enda ingrediens vi inte lägger i termosen på morgonen är cashewnötterna till lunchen "Linser med cashewnötter" då de tenderar att bli lite sega framåt lunchtid. De strös istället över direkt vid serveringen. Det bästa med termoslunch är att vi slipper ta fram köket och på så sätt spar tid vid lunchrasten. Speciellt skönt är det när regnet öser ner och man kan slänga i sig en varm färdig lunch på några minuter. 
 
Luncher för två personer
 
 
 
Efter lägerplasten är funnen och tältet är rest är det dags att tillaga kvällens middag. Både våra luncher och middagar följer ett rullande schema för att försöka upprätthålla någon form av variation. Favoriten är korv stroganoff men den skulle vi nog tröttna på om vi åt den varje dag... Eller? :)

När vi tillagar måltiderna kokar vi först upp vatten till de torkade grönsakerna. De får sedan ligga i det varma vattnet i en av våra kåsor (0,6 liter) och svälla medan vi steker och kokar resten av maten. 

Middagar för två personer

 

 /Sara
1 Viktor:

skriven

Vilka veggokorvar är det ni planerar att ta med? tänkte på hållbarhet etc. detsamma gäller tofun...

Svar: Vi kommer att äta Spacebars. Vi köper dom från Seitan foods men dom finns på andra ställen också. Dom har lång hållbarhet men inte tillräckligt. Däremot så tänker vi att dom håller längre än vad som står på datumet och det säger även Seitan foods själva. Dom vi beställt kommer att gå ut lita blandade datum mellan typ juni-augusti. Vi äter dom med sämst datum först helt enkelt och hoppas att dom håller.
Tofun köper vi från Goodstore. Kommer inte ihåg märket men sådan som inte behöver vara i kyla. Den håller länge. Typ till september eller ännu längre.
idetfria.blogg.se

2 Kari Gardelin:

skriven

Hur bar ni er åt för att torka tofun? Jag har testat på två olika sätt (jag gjorde smet av japansk silkestofu i ett försök att tillverka tofu-pulver samt torkade bitar av vanlig kinesisk hård tofu) men det har blivit oätligt båda gångerna.

Svar: Vi torkar inte tofun utan låter den ligga i sin förpackning med spad. Så totalt väger väl ett paket kanske 250 g inkl spad och förpackning.
Det enda vi verkligen torkar är nog grönsakerna. Det blir lite mer matinlägg senare tror jag.
idetfria.blogg.se

3 Johanna:

skriven

Lunch-lins-grytan - vad kör ni för linser? Okokta eller har ni kokat och torkat igen? Blir de färdiga av att bara ligga ett par timmar i varmt vatten?
Röda eller svarta beluga eller vad har ni kört?
Tacksam för svar :)

Svar: Hej! Vi kör okokta linser både gröna och beluga. Får de bara ligga i varmt vatten i 3-4h så är de ätklara sen. /Sara
idetfria.blogg.se

Kommentera här: